Bronzcsata egri előnnyel: ZF-Eger – Universitas Szeged 15-8

A női vízilabda OB I-ben már a helyezésekért harcolnak a csapatok. A ZF-Eger együttese az elmúlt évhez hasonlóan a bronzéremért játszik, ezúttal a Szeged ellen. A három győzelemig tartó párharc első, egri találkozóján hét gólos hazai siker született.

A két csapat ebben a szezonban háromszor találkozott egymással. Egy döntetlen mellett egy-egy győzelem és a vereség a mérleg, vagyis azonos képességű csapatok kerültek össze a három nyert találkozóig tartó bronzcsatában. Az első meccsen Kelemen Attila az egriek edzője nem számíthatott Pardi játékára, a másik oldalon a válogatott Drávucz szereplése ujjtörés miatt kétséges volt, de a játékmester vállalta a játékot, viszont a kapus, Varga Zita nem.
Az első negyed gólpárbajából a hazaiak jöttek ki jól, 4-2-re vezettek Kertesék, viszont még négy gólos előny birtokában sem lehetett hátra dőlni. A harmadik negyed elején Dalmádyék fel is jöttek két gólra. Ekkor jött Antal Dóra és az összesen öt találatig jutó Cigány Dóra négy gólos sorozata, ami után már nem csak lélekben adták fel a meccset a Csongrád megyeiek. A végén mindkét oldalon játéklehetőséget kaptak a fiatalok. 15-8-ra nyert az Eger, így összesítésben 1-0-ra vezet a Szeged ellen
0:15 Most jól összeállt – bátrak voltunk. 0:24 Czigány Dóra ZF-Eger
A három győzelemig tartó párharc második találkozója szerdán lesz, Szegeden. A bajnoki címért idén a Dunaújváros és a Szentes csap össze egymással.

Női vízilabda OB I, a 3. helyért, 1. mérkőzés
ZF-Eger – Taylor & Nash Universitas Szeged 15-8 (4-2, 3-1, 3-2, 5-3)
Eger, Bitskey uszoda, 100 néző. 2011. április 9. V.: Marnitz M., Horváth M.
Eger: Gangl – Antal 3, Kertes 3, Pengő, Czigány D. 5, Bene 1, Somhegyi 1. Csere: Szeredi 1, Vályi, Pócsi, Zajácz 1, Illés H. Edző: Kelemen Attila.
Szeged: Gundl – Lengyel Dominika, Drávucz, Hegedűs R., Dalmády Sz. 3 (1/1), Dalmády P. 2 (1/1), Tóth I. Csere: Árkosy 1, Lengyel Dorottya, Miklós, Lengyel A. 1, Tóth P. Edző: Godova Gábor.

Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 11/5
Ötméteresből: 0, ill. 2/2
Kipontozódott: Pengő (23.), Szeredi (27.)
Sárga lap: Godova Gábor (24.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a ZF-Eger javára

Következik:
3. helyért, 2. mérkőzés
Taylor & Nash Universitas Szeged – ZF-Eger
Szeged, SZUE, 2011. április 13., szerda, 17:00