Maradt az elnök

Újabb ötévre választották elnöknek Bodnár Pált a Vállalkozók Országos Szövetségének Heves Megyei Szervezetének tisztújító közgyűlésén. Az öt fős elnökség megválasztása mellett elfogadták az előző ciklusról szóló elnöki beszámolót, illetve előadás hangzott el a Széchenyi Terv keretében kínálkozó pályázati lehetőségekről.

A pénz nem jön magától és főleg nem ingyen, a támogatások, hitelek elnyeréséhez akarat és befektetési kedv szükséges – ezt hangsúlyozta előadásában Halász Károly, egy tanácsadó cég ügyvezetője, ismertetve a különböző pályázati lehetőségeket. Mivel elsőre nem volt határozatképes a testület, ezt követően, félórával később kezdődhetett meg a tisztújító közgyűlés. A posztján megerősített Bodnár Pál elnök az elmúlt ötéves ciklust értékelte, mint mondta, a gazdasági válság miatt több mindent nem sikerült megvalósítani a vállalkozók érdekvédelmében.
A VOSZ azt próbálja különböző fórumokon elérni, hogy Magyarország elkövetkező éveiben a gazdaság legyen a középpontban – mondta kérdésünkre Dávid Ferenc főtitkár.
Dávid Ferenc hozzátette: úgy ítéli meg, hogy a Széll Kálmán Terv tartalmaz olyan elemeket, amelyeket a munkaadók támogatnak. Ilyen például az új közbeszerzési törvény elfogadása, a nyugdíjrendszer felülvizsgálata, illetve hogy már idén jelentős adminisztrációs tehercsökkentést tervez a kormány, ami több százmilliárdos megtakarítást jelent a vállalkozóknak, éreztetik velük, hogy az önkormányzatok és az állam megbecsüli a munkájukat.