Férfi OB I.: alapszakasz győztes a ZF-Eger

Veretlenül, két döntetlennel, hét pont előnnyel lett alapszakasz győztes a ZF-Eger férfi vízilabda csapata. Az utolsó fordulóban a pécsieket győzték le négy góllal. A rájátszást pénteken este, hazai pályán a Honvéd ellen kezdi Gerendás György és Tóth Kálmán együttese.

A meccs előtt Biros Pétert az egyesület nevében egri nevelőedzője, Kelemen Attila köszöntötte 35. születésnapja alkalmából. A másik oldalon Vári Attilának járt ki a taps, aki 500. OB I-es meccsét a Bitskeyben játszotta.
Mindkét oldalon sok volt a hiányzó. Egri részről a szezon további részét biztosan kihagyó Feltham mellé Kis Gábor és Petrovai Márton iratkozott fel a maródiak listájára, míg a vendég pécsieknél Petik Attila három emberre nem számíthatott, ketten pedig úgy vállalták a játékot, hogy a kapura lövéstől most eltekintettek. Így az ifista Krizsánnal együtt is csak kilenc teljes értékű játékosa volt a Pécsnek.
Ez a felforgatott hadrend inkább az egrieket zavarta. A már alapszakasz győztes hazaik rengeteg helyzetet elpuskáztak. Joggal dühöngött Gerendás György. Csak az utolsó negyedben, 7-5 után vált biztossá a győzelem. Az egri ifijátékos, Jakab Damján élete első OB I-es meccsén szép gólt lőtt Bisztritsányinak. A 10-6-os egri győzelem azt jelenti, hogy veretlenül, két döntetlennel, hét pont előnnyel lett alapszakasz győztes a ZF-Eger.
– Ma egy kicsit lassúak voltunk. Szerintem ez a héten elvégzett edzésmunka miatt volt, hiszen már a rájátszásra készülünk, folyamatosan edzünk. Bosszantó, gyenge lövéseink mellett sok taktikai hibát is vétettünk. Ígérem, ez a következő meccseken már nem így lesz – nyilatkozta a meccs után Kevin Graham, a ZF-Eger kanadai válogatott játékosa.
A rájátszásba az alapszakaszban megszerzett összes pontot magukkal viszik a csapatok, de a gólkülönbséget és az egymás elleni eredményeket nem. Újdonság, hogy az első négy még egy oda-visszavágó kört játszik egymás ellen, utána az első kettő a döntőben, a másik kettő pedig a harmadik helyért vív külön meccset. Az első fordulóban pénteken, hazai pályán 20:30-tól a negyedik Honvédot fogadják Grahamék. A másik párban a Szeged látja vendégül a Vasast.

Férfi vízilabda OB I., Alapszakasz, 26. forduló
ZF-Eger – PVSK-Füszért 10-6 (2-1, 2-2, 2-1, 4-2)
Eger, Bitskey uszoda, 200 néző. 2011. április 9. V.: Marnitz M., Horváth M.
Eger: Nébald – Hegedüs G., Hosnyánszky 3 (2/2), Binder 1, Biros 1, Graham 2, Varga II. Zs. 1. Cserék: Sántavy, Jakab Damján 1, Kovács G., Kotszidisz, Takács, Bundschuh 1. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Pécs: Bisztritsányi – Bóbis 3 (3/3), Naganuma 2, Vári, Lukács, De Blasio 1, Hegedűs I. Cserék: Krizsán G., Soós, Müller, Scholefield. Edző: Petik Attila.

Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 7/2
Ötméteresből: 2/2, ill. 3/3
Kipontozódott: Kovács G. (23.), Vári (29.), Hegedűs I. (30.)
Kiállítva (végleg cserével): Biros (26.)
Sárga lap: Petik Attila (16.), Gerendás György (26.)

Alapszakasz végeredménye:
1. ZF-Eger 68
2. Szeged Beton VE 61
3. TEVA-Vasas-UNIQA 61
4. Groupama HONVÉD 58
5. Szolnoki Főiskola 46
6. FTC-Fisher Klíma 45
7. PVSK-Füszért 28
8. Debrecen Fujitsu 23
9. BVSC-Zugló 22
10. OSC 22
11. Bodrog Bau Szentes 18
12. Angyalföldi SI DSE 7
13. Újpesti TE 3

Következő mérkőzés:
Rájátszás, 1-4. helyért, 1. forduló
ZF-Eger – Groupama Honvéd
Eger, Bitskey uszoda, 2011. április 15., péntek, 20:30