Foglalkoztatás és képzés

Április 7-én és 8-án regionális konferenciát rendeznek Gyöngyösön a foglalkoztatás és képzés időszerű kérdéseiről. A szakmai találkozóra várják a térség cégeinek, szakiskoláinak, civil szervezeteinek, felsőoktatási intézményeinek képviselőit.

A konferencia témája a foglalkoztatás és a képzés, a munka világának kapcsolata. A szervezők, az Országos Foglalkoztatási Alapítvány és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „A cégek mennek, vagy a munkavállalók jönnek?” címet adták a két napos, április 7-én és 8-n tartandó gyöngyösi rendezvénynek. Sokat hallani arról, hogy nagyon sok új munkahelyet kellene teremteni, holott a munkavállalók, különösen a fiatalok, az elvándorlás mellett vannak.
Regionális jelleggel szervezik a konferenciát, tehát Miskolcról, Nógrád megyéből, de még a Dunántúlról is jönnek résztvevők. Olyan szakmai találkozó lesz, ahol a cégek, iskolák, térségi integrált szakképző központok, civil szervezetek, a régió felsőoktatási intézményei, középiskolái, szakiskolái bevonásával igyekeznek ezekre a kérdésekre a téma szakértőinek segítségével megoldási lehetőségeket találni. Jelentkezni a HKIK honlapján lehet. Közel 200 résztvevőt várnak a két napra.