Felújítások a Lajosvárosban

28 millió forint van elkülönítve felújításokra az idei költségvetésben a lajosvárosi, 3-as számú választókerület fejlesztésére. Sós István alpolgármester, a környék önkormányzati képviselője szakemberekkel közösen helyszíni bejárásokon határozta meg, hogy mire fordítják az összeget.

A választás óta három helyszíni bejárást tartott a Lajosvárosban a képviselő, amelyekre a hivatal szakembereit és a választókerület néhány köztiszteletben álló lakóját hívta meg. Mint mondta, 74 problémát mértek föl a városrészben, amelyből 46-ot már sikerült megoldani. Ezek között hiányzó lánckorlátokat pótoltak, kijavították a zöldfelületek, a járdák hibáit. A fennmaradó tennivalókra a jövő évi költségvetésben különítenek el pénzt.
Az idei 28 millió 300 ezer forint legnagyobb részét, 11 milliót a Kölcsey téri játszótér felújítására fordítják, a fennmaradó pénzből több utcában újítják föl a járdát.
A problémák közül az alpolgármester külön kiemelte, hogy az elbontott iskolaépület helyén, a Vízmű tulajdonában lévő épületben hajléktalanok élnek, akik gondot okoznak a környék lakóinak. Sós István tájékoztatása szerint az állami tulajdonú területet környékbeli vállalkozásoknak kívánják bérbe adni.
Sós István, aki egyben a Városszépítő Egyesület elnöke is, arra szólította föl a városrész lakóit, hogy fokozottan figyeljenek oda a szelektív hulladékgyűjtésre, illetve csatlakozzanak a Virágszirom programhoz.
Hozzátette, közösségépítő rendezvényeket tartanak majd a Lajosvárosban, jövő hónapban majálist, augusztusban búcsút, ősszel szüreti mulatságot szerveznek.