Finn diákdelegáció érkezett Egerbe

Finn diákok érkeztek városunkba az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskola vendégeként. A tanulók a Leonardo Da Vinci szakképzési, mobilitási pályázat keretében egy hónapot töltenek Egerben.

Finn diákok érkeztek városunkba. A tíz fős csoportot és kísérőjüket Habis László polgármester fogadta a Városháza Dísztermében, aki köszöntőjében beszélt a tanulóknak Eger történetéről, nevezetességeiről és oktatásáról. A testvérvárosunkból, Poriból érkező diákdelegáció és kísérőtanáruk négy hetet tölt el Egerben.
A két iskola közötti kapcsolat nem új keletű. Az andrássy-s diákok már három éve végezhetik szakmai gyakorlatukat Finnországban. Az elmúlt két évben a húsz fős, egri delegáció Poriban tölthetett egy-egy hónapot. A Leonardo Da Vinci szakképzési program keretében érkeztek most finn diákok Egerbe, akik a tanulás és munka mellett városunkkal is ismerkedhetnek.
A program részeként a Poriból érkező diákok prezentációkat készítettek saját iskolájukról és oktatásukról, melyet az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskola diákjainak és pedagógusainak adnak elő.