Karate Európa-bajnokság és SIOSZ Gála

Nem panaszkodhatnak a sportkedvelők a hétvége városi eseményeivel kapcsolatban. A rali országos bajnokság egri szezonnyitója mellett shotokan karate Európa-bajnokságnak és a Sportiskolák Országos Szövetsége díjátadó gálájának ad otthont a hétvégén Eger.

A hagyományos egri rali szezonnyitó mellett az első shotokan karate Európa-bajnokságnak és a második Sportiskolák Országos Szövetsége díjátadó gálájának ad otthont városunk – hangzott el a hétvégi eseményekkel kapcsolatos sajtótájékoztatón. Rázsi Botond alpolgármester kiemelte, ritka, hogy egyszerre három ilyen országos jelentőségű sportesemény legyen a városban. Az első shotokan karate Európa-bajnokságra a 2009-es egri világbajnoksághoz hasonló mezőny, 19 ország több mint 600 versenyzője várható. Magyar részről 150-en állnak tatamira. Egerből és környékéről 40-en lesznek tagjai a magyar válogatottnak. Több újoncot is kipróbál a szakvezetés.
Nem kis részben az Egri Városi Sportiskola tavalyi évben elnyert év sportiskolája címének is köszönhetően április 2-án, szombaton az Hotel Egerben tartják a második országos SIOSZ Gálát. Idén a legjobb sportági díjazottak és a négy kategória győztes mellett a második és harmadik helyezettek is elismerésben részesülnek.
Kovács Géza, az Egri Városi Sportiskola igazgatója hozzátette, Egerben az egyesületi típusú EVSI mellett egy intézményi sportiskola, a dr. Kemény Ferenc Általános Iskola is működik. Mindketten nyújtottak be pályázatot és az eredmények alapján nem lehetetlen, hogy idén két díjazott sportiskolája lesz a városnak.