XXI. Magyar Stúdiószínházi Fesztivál

Az Egri Tavaszi Fesztivál keretében tizenegy színház előadásai láthatók a XXI. Magyar Stúdiószínházi Találkozón a Gárdonyi Géza Színházban. A megnyitót a színházi világnapon tartották, amelyet 1961 óta ünnepelünk. A nyitóelőadás a Látogatók című darab volt a házigazda egriek előadásában.

A kizárólag kamara-előadásokat bemutató, kétévente megrendezett fesztivál először Gödöllőn, majd a budapesti Bárka Színházban volt, már negyedik alkalommal Eger ad otthont a találkozónak, amely az elmúlt évad terméséből válogat. Idén is a legszínvonalasabb darabokat láthatja a közönség, többek között a kecskeméti Katona József Színház, a debreceni Csokonai Színház, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, vagy a Pintér Béla Társulat előadásában.
A egészen különböző felfogású és stílusú produkciókban egy közös, a szűk tér következtében valamennyire az intimitás jellemző.
A fesztivál megnyitóján Blaskó Balázs igazgató azt hangsúlyozta, hogy a színház a vélemény, a magatartás és a példaadás hármas egységeként élő kapcsolatot tart a nézőkkel, előadásról előadásra a legközvetlenebb módon hat, akár klasszikus értékeket sugároz, akár társadalmi mozgáshoz, napi aktualitásokhoz fűződő problémát vet fel.