Tavaszköszöntő a Felsővárosban

Koncertekkel és gólyalábasokkal köszöntötték a tavaszt a Felsővárosban. A programnak folytatása is lesz: a szervező Egri Kulturális és Művészeti Központ folyamatosan szeretne jelen lenni ebben a városrészben, s az itt élők igényeihez igazítani a kulturális kínálatot.

Olyan szórakoztató kulturális programokat terveznek a Felsővárosba a helyi képviselők kezdeményezésére, amelyek erősítik a közösséget, a családokat, kialakítanak egyfajta identitástudatot – mondta Habis László polgármester a megnyitón.
A képviselők azt mondják: szerették volna, ha nem csak a belvárosban lennének programok, a saját környezetükben kell megteremteni az embereknek a szórakozás lehetőségét.
A Tavaszköszöntőn fellépett az Ethnofil és a Veszelka komandó. Legközelebb a föld napján óvodásoknak és iskolásoknak tartanak bábelőadást a Felsővárosban, májusban a mozgás köré szerveznek egy programot, júniusban a táncé lesz a főszerep. Terveznek több gyerekprogramot, meseelőadást, kézműves foglakozást, a fiataloknak koncerteket, a háztömbbelsőkbe kamaramuzsikálást, nyárra színházi előadást. Szeretnék feleleveníteni a sámli mozit, a szabadtéri filmvetítést.
Keresik a lehetőséget, hol lehetne a lakótelepen egy klubot kialakítani, ahol mindenki nyugodtan hódolhatna a hobbijának, és találkozhatna az ismerőseivel.