Sportolók jótékonysági estje

Idén összekötötték a Városi Sportiskola jótékonysági estjét az elmúlt év legjobb eredményeit elérő egri sportolók díjazásával. Tizenhárom kategóriában adtak át díjakat. Az est bevételét a Sportiskola szakosztályainak működésére fordítják.

A Sportiskola tavaly szervezett először jótékonysági estet, melyen a kilenc szakosztály tagjai mutatkozhattak be. Idén bővült a program, a legjobb egri sportolók díjazásával, ami már 18 éves múltra tekint vissza városunkban. A megjelent vendégeket először a házigazda, vagyis Kovács Géza, az Egri Városi Sportiskola igazgatója, majd Habis László polgármester köszöntötte. Ezt követően adták át a díjakat, összesen 13 kategóriában.
A felnőtteknél – csapatszinten – az elmúlt évekkel ellentétben most nem a vízilabdázók taroltak. A férfiaknál az NB III-as bajnokságot vezető Egri FC labdarúgóit látták a legjobbnak. A nőknél a tavalyi felnőtt országos bajnok Eszterházy-Mecman Eger Innebandy SE floorball együttese lett legjobb. Ők a ZF-Eger férfi pólósaival együtt az európai kupaküzdelmekben is képviselték városunkat.
A birkózók, vagyis az Egri Vasas-Egri Városi Sportiskola versenyzői két díjat vihettek haza. Madarasi Gábor az év felnőtt sportolója, Török Zsolt pedig az év legjobb utánpótlás sportolója címet érdemelte ki.
Az év edzője, Juhász Ferenc 6. danos shotokan karate mester, a Shotokan Karate Stílusszövetség elnöke lett.
Az est bevételét, 350 ezer forintot az utánpótlás sportolók versenyeztetésére fordítanak.