Egyre több a trükkös lopás

Egyre gyakoribbá váltak megyénkben is elsősorban az idősek sérelmére elkövetett trükkös lopások. Tavaly csak Heves megyében 114 ilyen esetet regisztrált a rendőrség, a lopásokkal okozott kár megközelítette a 45 millió forintot. A csalók a legtöbb esetben közüzemi szolgáltatók, vagy önkormányzatok munkatársainak adják ki magukat. A hatóság arra kéri a lakosságot, legyenek bizalmatlanok az idegenekkel szemben.

Épp egy bűncselekményt rögzített az egyik egri élelmiszerbolt kamerája. A képen látható két fiatal férfi néhány hete csalással okozott 20 ezer forintos kárt az üzletnek. A két férfi ellen eljárást indított a rendőrség. Azt kérik, hogy ha valaki a felvételek alapján be tudja azonosítani az elkövetőket, jelentkezzen a rendőrségen.
A hatóság az ehhez hasonló csalások és trükkös lopások visszaszorítása érdekében folyamatosan tájékoztatja a lakosságot. Tavaly ugyanis 45 millió forint kárt okoztak a megyében a trükkös lopások elkövetői. Az ilyen bűncselekmények áldozatai leggyakrabban az idős emberek, többször keresik fel őket az elkövetők úgy, hogy közüzemi szolgáltatók, pénzintézetek vagy önkormányzatok munkatársainak adják ki magukat. De többször előfordul, hogy segítséget kérnek, vagy valamilyen szolgáltatással házalnak. Idén, csak januárban négy trükkös lopást is bejelentettek a rendőrségen. A sértettektől legtöbbször készpénzt loptak, a hatóság azt kéri a lakosságtól legyenek bizalmatlanok az idegenekkel szemben. A rendőrség a jövőben több közintézménybe, lakásba, hirdetőtáblára szeretné kihelyezni ezt a trükkös lopásra figyelmeztető plakátot. Emellett információs kiadványt is készítettek, melyet a legtöbb háztartásba szeretnének eljuttatni. Ha valaki mégis trükkös lopás áldozatává válik azonnal hívja a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívó számokon.