Vízmű-siker az alsóházban

Az OB I-es vízilabda csapatok mellett az OB I/B-s, vagyis a másodosztályú együttesek is sorra játsszák bajnoki mérkőzéseiket, ezúttal már külön a felsőházban, illetve az alsóházban. Az alsóházi Egri Vízmű a hétvégén első pontjait szerette a rájátszásban a fővárosi TIPO ellen, de nyert a felsőházi Főiskola is.

Hiába nyert az alapszakaszban az Egri Vízmű a jelenlegi listavezető Angyal-Vasas ellen, illetve ért el döntetlent a szintén dobogós Szegedi Vízipóló Sulival szemben, ezeket az eredményeket nem vihette magával a tavaszi, alsóházi rájátszásra. A kiesés elkerüléséért vívott harc így nulla pontról, az utolsó helyről indult a Vízműnek. A tavaszi második fordulóban a közvetlenül előttük álló fővárosi TIPO-t fogadták a Bitskey uszodában. Mivel az elmúlt héten Egerben tartották az Európai Úszó Szövetség nemzetközi játékvezetői vizsgáját, ezért ezúttal egy szerb-német, a Vukasinovic-Homolka páros vezette a meccset.
A TIPO ezúttal nem számíthatott a Honvéd kettős igazolású, fiatal játékosaira, ami meg is látszott a kezdésen. Az első negyedben minden bejött a Vízműnek, 6-2-e nyerte ezt a játékrészt a házigazda Eger. A vendégek rutinja, különösen Keszthelyi Balázs, Varga István és a volt egri Jó Kovács András góljain látszódott. A vendégeknek negyedenként egy-egy gólt sikerült ledolgozniuk hátrányukból, így a végére egy gól előnyük maradt a házigazdáknak, akik 10-9-es sikerükkel első pontjaikat szerezték az alsóházban.
A most már utolsó előtti Egri Vízmű szombaton Nagykanizsán vendégeskedik. A felsőházi Főiskola a Vízmű után a Szegedi Vízipóló Sulit fogadta, akiket 12-6-ra győztek le az egriek. A főiskolások szintén szombaton a Kecskemétet fogadják.