Földrajz szakhét

Az Eszterházy Károly Főiskola hétfőtől csütörtökig tartó földrajz szakhete nem csak a tanszék közel 400 hallgatójának szól. Az előadások helyszíne a Leányka úti D-épület, de idén sem marad el az éjszakai kalandtúra az Eged-hegyre, vagy éppen a tanár-diák focimeccs.

„A földrajzos nem változik, csak átalakul” – ezzel a mottóval indította el dr. Pajtókné dr. Tari Ilona tanszékvezető főiskolai docens a 4. földrajz szakhetet. Az esemény hallgatói kezdeményezésre, 2008-ban indult, ami a korábbi földrajz szakestből nőtte ki magát. A programokat a hallgatók szervezik. Olyan előadások, élménybeszámolók váltják egymást, amelyen bárki részt vehet. Szó lesz magyar felfedezőkről, franciaországi ősember barlangokról, vagy éppen Észak-Amerikai utazásról is, de a könnyedebb témák sem hiányozhatnak.
A hétfőtől csütörtökig tartó szakhéten az előadások mellett szórakoztató programokon, köztük éjszakai túrán, tanár-diák focimeccsen, bográcsozáson is részt vehetnek a hallgatók. Az első este zárása a földrajzos hallgatók szakestje volt, melyen tombola sorsolásra, vetélkedőre és az első éves hallgatók felavatására is sor került.