Házimuzsikálók

A hazaszeretet volt a témája a „Házimuzsikálók” rendezvénysorozat szombaton tartott jótékonysági koncertjének, amelyen a Nagycsaládosok Egri Egyesületének gyűjtöttek. A muzsikáló családok találkozóján megemlékeztek a kétszáz éve született Erkel Ferencről és Liszt Ferencről is.

A fiatal tehetségek felkutatása, közönség előtti bemutatása a célja a januárban indult Házimuzsikáló sorozatnak. A program március 19-én a Bartakovics Béla Közösségi Házban folytatódott, melynek keretében különböző zenei műfajok szólaltak meg, a népdaloktól az operáig.
A műsorban az Egri Csillagok Népdalkör, az Agria Cigányzenekar, a Fertálymesteri Testület Férfi Kórusa, a Farkas Ferenc Zeneiskola diákjai, művésztanárai mellett fellépett többek között Hegyesi Hudik Margit énekművész, Dsupin Pál népzenész, Kelemen Csaba színművész, a Tekergő zenekar és a Hangolda Egyesület is. A szervezők az est tombolabevételét a Nagycsaládosok Egri Egyesületének ajánlották fel.
A rendezvényen Ballagó Zoltán, az Oktatási, Kulturális, Sport és Ifjúsági Iroda vezetője tolmácsolta az önkormányzat üzenetét.
Az esten az egyik helyi vállalkozás tulajdonosa kedvezményeket biztosító törzsvásárlói kártyát nyújtott át az egyesület elnökének.
A következő házimuzsikáló program május 28-án lesz, melynek keretében egri költők és zeneszerzők Egerről és a szerelemről vallott művei csendülnek fel.