Floorball női OB: Hunyadi-MEISE – Phoenix 6-7

A női floorball bajnokság rájátszásában fontos rangadót veszített el hazai pályán a Hunyadi-Mecman Eger. Másfél perccel a vége előtt még az egri lányok vezettek egy góllal, a lefújás pillanatában viszont már a Phoenixnél volt az előny. Három fordulóval a bajnoki zárás előtt jelenleg egy ponttal lemaradva a második helyen állnak a hunyadisok.

A Phoenix és a Hunyadi, a tavalyi ezüstérmes és a bajnokcsapat idei párharca döntetlenre állt a szombati meccs előtt: mindkét együttes győzött hazai pályán legfőbb bajnoki riválisával szemben. Ez a meccs is úgy indult, hogy folytatódik a hazai együttes, vagyis most az Eger sikersorozata. Bár Kiss Dorina góljára még jött válasz, a második harmad elején mégis 4-1-re vezetett a hazai csapat. Nem adta fel a Phoenix, amit az is mutat, hogy ebben a játékrészben kétszer is kiegyenlítettek, utoljára 5-5-nél, amikor a volt egri Szarvas Vera 3 másodperccel a harmad vége előtt betalált. Az utolsó harmad vége előtt 1 perc 45 másodperccel Bartók szólója után úgy tűnt, megvan az újabb bajnoki cím, de a nagy akarással küzdő vendégek 52 másodperccel a vége előtt Kovács Réka révén előbb egyenlítettek, majd fél perc múlva Tilk Zsuzsának köszönhetően a győztes gólt is bekotorták – 7-6-ra nyert a Phoenix.
A szövetség honlapja szerint a két csapat május 14-én, Törökbálinton játssza a visszavágót, ami valószínűleg a bajnoki cím sorsát is eldöntheti, ha addig a csapatok nem veszítenek pontokat a Szőny, illetve az ARES ellen.

Zone női floorball OB, Rájátszás 17. forduló.
Eger, Pásztorvölgyi Iskola, 100 néző. 2011. március 19.
Hunyadi-Mecman Eger ISE – Phoenix Fireball SE 6-7 (3-1, 2-4, 1-2)
Eger: Kovács Zs. – Leitner, Balla, Simon (0+1), Krecz (1+0), Karácsony (1+0), Bartók (1+1), Hegyi, Antal (1+1), Dudás, Csutorás (1+0), Vladár, Kiss D. (1+0). Edző: Leitner Tamás.
Phoenix: Frischmann – Roa, Jetzin (1+1), Pecsenya, Kovács R. (1+1), Szarvas (2+1), Tilk (2+0), Saranyik, Hotz (0+1), Ressely, Rékási (1+3). Edző: Varsányi Zsuzsa