Élhető Felsőváros – lakossági fórumot tartottak három körzet képviselői

Élhető legyen a Felsőváros, és kapcsolódjon be minél jobban Eger vérkeringésébe – ezt fogalmazta meg a városrész három fideszes egyéni képviselője közös lakossági fórumán. Havonta egy nagyobb kulturális rendezvényt terveznek, folytatják a parkosítást, járdafelújításokat, nyárra befejeződik az Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthonának építése, futópálya készül, tárgyalnak a közbiztonság javításáról a rendőrséggel, az Agria Volánnal pedig egy ésszerűbb menetrendről.

Intenzív fejlesztéshez kezd idén és a következő években Eger – mondta Habis László polgármester. Olyan pályázatokat készítenek elő, amelyek az intézmények működését javítják, vagy energia-megtakarítást lehet általuk elérni. Bíznak benne, hogy hamarosan kedvező döntés születik a garzonház felújításáról, pályázatot adtak be a Vallon utca – Rákóczi utca kereszteződésének biztonságossá tételére, közösen pályázik a város az Agria Volánnal elektronikus utas-tájékoztató rendszer kialakítására, fedett buszmegállókat alakítanak ki. Fontosnak tartja a polgármester a helyi közösségi élet fejlesztését. Mint fogalmazott: nem úgy gondolja, hogy minden eseménynek a belvárosban kell történnie.
A három körzet feladatai egymáshoz kapcsolódnak – ezért is tartott a három képviselő közös lakossági fórumot.
A Cifrakapu úti kockaházak közötti játszótereket fejlesztik, újítják a járdát is – mondta Adler Ildikó, a 9-es körzet képviselője. Örül annak, hogy tervezik a Balassi felújítását. Nyár végére futóhelyet alakítanak ki a műfüves pálya körül, az amerikai focit űzőknek is terveznek egy pályát. Épül a fedett műjégpálya, és szeretnének létrehozni egy felnőtteknek való játszóteret is. Keresik a helyet, hol lehetne kutyafuttatót kialakítani.
Gál Judit, a 11-es körzet képviselője arról számolt be, hogy ésszerűbb menetrend kialakításáról tárgyalnak az Agria Volánnal, a rendőrséggel pedig a közbiztonság javításáról. Havonta egy nagyobb kulturális rendezvény lesz a Felsővárosban, az első március 26-án.
Lombeczki Gábor, a 10-es körzet képviselője eredményekről számolt be: új park készült, kutyavécéket helyeztek ki. Épül az Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthona, mellette felújítják a járdát.