Rossz időben jó helyen

Hárommillió forintot nyert el a SZETA Egri Alapítványa arra a bűnmegelőzési projektre, amely a Felnémeten élő fiatalkorúakon próbál segíteni. A fő cél, hogy a fiatalok se elkövetői, se áldozatai ne legyenek bűncselekményeknek.

A Szegényeket Támogató Alapítvány az Országos Bűnmegelőzési Bizottság pályázatán nyerte el a három millió forintos támogatást. A programban támogató ifjúsági közösséget, illetve szülői csoportot hoznak létre, az alapítvány klubszobájában minden nap ifjúsági animátorok foglalkoznak majd a serdülőkkel, akiknek péntekenként klubestet rendeznek. Ezen kívül kirándulásokat, szerveznek a fiataloknak, akik járőrszolgálatban is részt vehetnek rendőrök, polgárőrök oldalán, valamint tervbe vették egy Multikulturális nap megszervezését. További cél növelni a toleranciát a másság iránt. A szervezők azt is el szeretnék érni, hogy a Béke-telep nyitottabbá váljon, onnan fizikálisan és szellemi értelemben is kikerüljenek a fiatalok.
A projekt nyitórendezvényén pedagógusok, ifjúsági szakemberek, illetve a SZETA partnerei is jelen voltak, a megyei rendőr-főkapitányság, a Pásztorvölgyi Iskola, a polgárőrség és a Béke-telep Rehabilitációjáért Egyesület vezetői kívántak sikert a programhoz.