Leszokni, vagy elszökni?

A drogprobléma kezelésének gyakorlati lehetőségei címmel tartottak egyeztető fórumot a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Az eseményen pedagógusok és szakemberek cseréltek tapasztalatot a fiatalokat egyre inkább érintő szenvedélybetegségek leküzdésére.

Hazánkban is egyre több szakember és pedagógus szembesül a drogproblémával, mint kihívással. Az egri Kábítószerügyi Egyeztető Fórum egy pályázat útján lehetőséget kapott, hogy fórumokat szervezzen középiskolák pedagógusainak, ahol közösen próbálnak gátat szabni a diákok körében egyre inkább népszerű drogfogyasztásnak. A szakemberek szerint a legfontosabb lépés az, hogy az érintett beismerje, hogy beteg és segítséget kérjen.
Az országos szinthez képest Eger közepesen érintett a szenvedélybetegségekben. A legveszélyeztetettebb a 15-25 éves korosztály. A középiskolások körében végzett felmérések alapján a diákok több, mint fele érintkezett már valamilyen szinten drogokkal. A probléma megoldásához szoros együttműködésre van szükség a beteg, a család, a pedagógus és a szakemberek között.