Torna diákolimpia

A Magyar Diáksport Szövetség felkérésre a torna sportágban Heves megye vállalta az egyik regionális elődöntő megrendezését. Az egri eseményen 41 csapat, köztük a rendező EKF Gyakorló, valamint a Pásztorvölgyi, a Felsővárosi és a dr. Kemény Ferenc Általános Iskola legjobbjai is részt vettek.

Eger mellett Veszprémben, Budapesten és Kecskeméten rendeztek B-kategóriás torna országos elődöntőt – fiúknak és lányoknak egyaránt. Az egri mezőnyt a borsodi, hajdúsági, szabolcsi, jász-nagykun-szolnoki és hevesi iskolák legjobb tornászai alkották. A fiúknál ugrás, gyűrű és talaj, míg a lányoknál ugrás, gerenda, talaj szerepelt a programban. A csapatok létszáma hat fő volt, amelyből szerenként az öt legjobb pontszáma adta az adott csapat eredményét. Az egyéni összetett bajnokság sorrendjét a csapatbajnokságon elért pontszámok összege adta.
A versenyzők többsége általában a talaj gyakorlatokat kedveli. A lányoknál a gerenda, a fiúknál a gyűrű okoz több nehézséget.
Az egri csapatok közül a rendező Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolájának III-IV. korcsoportos lánycsapata szerepelt a legeredményesebben. Ők csak 15 századdal szorultak le a dobogó alsó fokáról. Egyéniben Seres Zsófia nyolcadik, Molnár Csenge pedig a kilencedik helyen zárt. Csapatban ugyanitt a Pásztorvölgyi lett a hatodik, a dr. Kemény a 13. Az I-II. korcsoportban is az egriek közül a EKF Gyakorló lett a legeredményesebb a megszerzett 6. hellyel, a Pásztorvölgyi a nyolcadik, a Felsővárosi a 10. lett. Az I-II. kcs. fiúknál az EKF Gyakorló és a dr. Kemény egymást követte a 7-8. helyen.