Március 15.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából Egerben több helyszínen szervetek megemlékezést. A városi díszünnepséget a színházban tartották, majd a Petőfi téren koszorúzták meg a költő és forradalmár szobrát.

Kora reggel a Felsővárosban találkozhattak kokárdát osztogató képviselőkkel a járókelők. Március 15-én az összetartozás és a nemzeti öntudat erősítése érdekében ajándékozták meg az embereket kokárdával az Északi városrészben.
A nemzeti ünnephez kapcsolódóan a Gárdonyi Géza Színházban rendezték meg a városi díszünnepséget. Habis László polgármester beszédében a magyarságról, a hazaszeretetről és hősiességről szólt. Az ünnepség résztvevői a Karthágói harangok című irodalmi műsort láthatták a színház művészeinek előadásában és az Andornaktályai Falukórus közreműködésével. A színházi programot követően a Petőfi téren megkoszorúzták a költő és forradalmár szobrát. A megemlékezés virágait először a város önkormányzata, majd a heves megyei kormányhivatal és a heves megyei önkormányzat képviselői helyezték el. Ez után a városi és a megyei hivatásos szervek végül valamennyi politikai párt, civil szervezet és intézmény is megkoszorúzta Petőfi Sándor szobrát.