Sajtónap

Az újságírókat köszöntötte a város és a megye. 1990. óta március 15-én ünnepeljük a magyar sajtó napját.

A bizalom hídja épülhet a sajtó, a nyilvánosság és a politikusok között. Egyensúlyt teremthet a korrektség, a nyitottság és a felelősség – mondta Habis László polgármester a szabad sajtó napja alkalmából tartott köszöntőjében. Nem lehet parlamentáris szabadság ott, ahol nincs szólásszabadság – idézett Habis Bibótól. Hisz abban, hogy mindannyian felelősséget érzünk a sajtószabadságért.
Horváth László kormánymegbízott szerint ma nem a sajtószabadságról kell beszélni, mert az létezik. Úgy látja, hogy a tájékoztatás, a hír ereje, szabadsága már nem kérdőjelezhető meg, nem állhatja útját önkény, despotizmus. Reméli, hogy a sajtó és a politika együtt tud működni azért, hogy ez az ország és a nemzet ismét sikeres, magabiztos és elismert legyen.
Hubai Gruber Miklós, a Magyar Rádió nemrég nyugdíjba vonult munkatársa a szakmáról szólt, őt minden nap megerősítette abban, hogy nagy gyönyörűség újságírónak lenni, örül, hogy azt csinálhatta, amit szeret.
Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke megköszönte a sajtónak az együttműködést, úgy látja: mindkét fél célja, hogy a megye sikeres legyen.