Hungarian Open: 5 arany, 1-1 ezüst és bronz a magyar mérleg

A szervezők mellett a magyar versenyzők is kitettek magukért a Magyar Paralimpiai Bizottság egri nemzetközi asztalitenisz ranglista-versenyén. Már az első napi egyesek után is volt ok az örömre. A végén öt arany-, egy ezüst- és egy bronzérem volt a magyarok hétvégi mérlege.

Egyéniben Csonka András és Bereczki Zsolt aranyérme mellett, Zsolt testvére Dezső ezüstéremmel, Arlói Zsófia pedig bronzéremmel zárta az első versenynapot. Szombaton és vasárnap a csapatküzdelmekben is folytatódott a magyarok sikersorozata. A Bereczki-testvérek párban sem találtak legyőzőre, a kiélezett helyzeteket most is 3-2-es győzelmekkel hozták. Mellettük a 10-es kategóriában Bicsák Bettina egy brazil versenyzővel párban 3-2-re nyert a döntőben egy norvég-belga kettős ellen. A 3-as kategóriában a kerekesszékeseknél Barabás Balázs szerb csapattárssal az oldalán mindenkit legyőzve végzett az élen.
A díjátadót a Hotel Egerben, a kerekesszékesek versenyhelyszínén tartották. A magyar válogatott öt arany, valamint egy-egy ezüst- és bronzéremmel zárta a viadalt. Ezzel a franciák és a németek mögött a magyarok lettek a harmadik legeredményesebb nemzet az egri versenyen.