Képviselők a börtönben

Az egri képviselő-testületet hívta látogatásra a börtönbe az intézet parancsnoka. Mint Juhász Attila elmondta, céljuk, hogy a város lakói, így a képviselők is, minél inkább tájékozottak legyenek a falakon belül zajló élettel, a fogvatartottak körülményeivel.

Az önkormányzati képviselőket tájékoztatva Juhász Attila kiemelte, azért nyit az intézet a város felé, hogy leküzdje azokat a sztereotípiákat, amelyek a börtönökhöz, az elítéltekhez kapcsolódnak. Ahogy fogalmazott, a téma olyan, mint a magyar foci, mindenki ért hozzá, meg van a véleménye a kérdésről, annak ellenére, hogy keveset tud róla.
A hazai büntetés-végrehajtásról szólva a parancsnok elmondta, jelenleg 16 ezer 700 fő van a 31 magyar börtönben, 100 ezer lakosra 165 fogvatartott jut, ami megfelel a Közép-európai átlagnak, jóval kedvezőtlenebb azonban a japán, vagy a skandináv példánál.
Az egri intézet zsúfolt, jelenleg 204 fogvatartott jut a 126 férőhelyre.
A bennlévők többsége szeretne dolgozni, sorba állnak a munkalehetőségért.
Juhász Attila külön kiemelte a Börtön a városért és az Esti mese program sikerét. Ennek kapcsán Saárossy Kinga alpolgármester felajánlotta a város segítségét, az intézetnek ugyanis nincs pénze folytatni a mesemondó programot.
A Börtön a városért program töretlenül folytatódik, a nemzeti ünnepre készülve a fogvatartottak a Petőfi teret tették rendbe.

MEGOSZTÁS
Előző cikkOlympia
Következő cikkVilágosságot!