Lemond a kormány a társadalom nagy részéről – Magyar Bálint a közoktatás modernizációjáról

Taigetosz tervnek nevezte a kormány közoktatást modernizáló törekvéseit Magyar Bálint, korábbi oktatási miniszter. Az Agria Universitas sorozatában gyakorló pedagógusok és politikusok vitatták meg együtt az oktatás átalakítását.

Az Agria Universitas Egyesület Köz-politika sorozatában felváltva két témát dolgoznak fel, az egyik a közigazgatás, a másik a közoktatás. Olyan kérdéseket beszélnek meg a szakmai műhelyekben, amelyek a helyi társadalmat foglalkoztatják. A napokban nyilvánosságra hozta a kormány, hogy hogyan kívánja átalakítani a közoktatást. Az Agria Universitas úgy véli, helyi szinten, a helyi szakértők is hozzá tudnak szólni a tervekhez.
Magyar Bálint korábbi oktatási miniszter úgy látja: ha megvalósulnak a kormány közoktatást átalakító tervei, akkor nagymértékben korlátozzák majd az esélyegyenlőséget, szűkítik a felsőoktatásba vezető utat, lemondanak a társadalom jelentős részéről. Az esendőket a rendszer kilöki magából. Magyar Bálint Taigetosz tervnek nevezte a kormány elképzeléseit.
Ellenzi a volt oktatási miniszter azt is, hogy az iskolakötelezettség csak 15 éves korig tartson.