Szeretettel a tájért

A Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület képviselheti hazánkat az Európa Tanács Táj-díjáért folyó versenyben. Az egyesület pályázati anyagát találta a legjobbak a szakmai zsűri, melyet kiállításon mutatnak be az egri bevásárlóközpontban.

Azok tehetnek igazán a táj megőrzéséért, akik mindennapi kapcsolatban állnak vele – mondta megnyitójában dr. Kiss Gábor az Európai Táj Egyezmény nemzeti koordinátora.
Az egri Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület már tíz éve tevékenykedik a természetvédelem szolgálatában. Az egyesület célja az élő és élettelen természeti értékek, kulturális örökségünk védelme és a környezettudatos nevelés.
Az egyesület kiemelkedő szakmai elismerésében részesült, mikor az Európa Tanács Táj Díjára történő felterjesztésre kiírt, nemzeti szintű pályázaton első helyezést ért el. Ezzel elnyerték a jogot, hogy képviseljék hazánkat a Táj Díj 2011. évi pályázatán.
A két évente kiírt programra 2010-ben hazánkból tizenkét pályamunka érkezett. A nyertes pályázati anyagból készült kiállítás március 20-ig látogatható az egri bevásárlóközpont galériájában.