Állománygyűlés a tűzoltóknál

Évértékelő állománygyűlést tartott az Egri Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság. 2010-ben 20 millió forinttal kevesebből gazdálkodhattak, mint az előző évben, ennek ellenére feladataikat maradéktalanul végrehajtották.

A tavalyi évet annak ellenére eredményesen zárta az Egri Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság, hogy 20 millió forinttal csökkent a felhasználható keretük. A költségek 97 %-t állami támogatásból, a fennmaradó részt saját erőből kellett megoldaniuk. Bérre és járulékokra 365,6 millió forintot költhettek, 20 millióval kevesebbet, mint 2009-ben. A laktanya üzemeltetésre, a gépjárműpark fenntartására fordítható összeg nem változott, mint ahogy a létszám sem: 101 fő, akik közül három szolgálati csoportban 88-an vonulhatnak a tűz- és káresetekhez. Idén májusban – a város segítségével – egy 220 milliós, magasból mentő szerkocsi beszerzése vált lehetővé.
Csontos Ambrus ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, korábbi parancsnok fontos változásra hívta fel az állomány figyelmét. Várhatóan 2012. január elsejétől ismét állami irányítás alá kerülnek a különböző városi hivatásos tűzoltó egységek. A kolontári vörösiszap-katasztrófa is bebizonyította, hogy a központi irányítással ezek az egységek hatékonyabban, gyorsabban reagálhatnak az ilyen helyzetekben, legyen az tűz, árvíz, vagy bármilyen katasztrófa. Rázsi Botond alpolgármester a város nevében köszönte meg a tűzoltók egész éves áldozatos munkáját.