Sportos hétvégék

Sportos hétvégék előtt áll Eger. Több mint négyszázan vettek részt a hétvégi, szlovákiai városi síversenyen. Márciusban paralimpikonok asztalitenisz bajnokságának, áprilisban ralli szezonnyitónak és shotokan karate Európa-bajnokságnak ad otthont városunk. Nem marad el a sportolók jótékonysági bálja sem, de idén Egerben tartják a Sportiskolák Országos Szövetségének kongresszusát is.

Sűrű, eseménnyel teli hétvégék elé néz Eger sportélete – jelentette ki Rázsi Botond, a témában tartott sajtótájékoztatón. Elsőként kitért a hétvégi, Dolny Kubínban tartott városi síversenyre. A 140 induló mellett több mint 400-an választották városunkból a kikapcsolódásnak ezt a formáját. Köszönet illeti a szervezők, Petrovai József, Fejes Péter és Kovács Géza, valamint a támogatók munkáját, akik mindezt lehetővé tették. A sorozat folytatódik, de nem biztos, hogy Dolny Kubínban
Az alpolgármester a városi költségvetés sportra eső részéről kifejtette, az jóval több, mint a közgyűlés elé terjesztett 65,6 millió forint. Az uszoda, a sportiskola, a városi sportlétesítmények használata további 100 milliós tételeket jelent a városnak, ami így, összesen eléri a 300 millió forintot. Kovács Géza, a sportiskola igazgatója beszélt a következő hetek sporteseményeiről. Március 10-14. között paralimpiai asztalitenisz verseny helyszíne lesz a Körcsarnok és a Hotel Eger. Március 25-én lesz a sportolók jótékonysági estje egybekötve a legjobb városi sportolók díjazásával. Április első hétvégéjén Eger ralli, shotokan karate Európa-bajnokság és Sportiskolák Országos Szövetségének kongresszusát szerepel a programban. A fejlesztésekkel kapcsolatban elhangzott, hamarosan hordozható digitális eredményjelzőt kap a stadion.