Paralimpiai centrum

Együttműködési megállapodást kötött Eger városa a Magyar Paralimpiai Bizottsággal. A tavalyi, kerekesszékes vívó Világkupa-verseny sikeres megrendezésének köszönhetően a megállapodás értelmében Eger lett a magyar paralimpai versenyek nemzetközi centruma.

A tavalyi verseny meggyőzte a szervezőket és a résztvevőket is, hogy Eger jó házigazdája lehet a különböző paralimpiai verenyeknek. Ezért idén már három sportág, az asztalitenisz, az aerőemelők és a kerekesszékes vívók legjobbjait láthatja vendégül a város. Kezdésként, március 10-14. között az asztaliteniszezők érkeznek Egerbe. Két helyszínen, a Hotel Egerben és a Körcsarnokban rendezik a világranglista-pontokért és olimpiai kvótákért kiírt Hungarian Opent, amelyre több mint 200 versenyző nevezett. Ezzel kapcsolatban Habis László, polgármester kiemelte, Eger fontosnak tarja a mozgáskorlátozottak ügyét.
Az erről szóló megállapodást a polgármester és Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke látta el kézjegyével, de hasonló megállapodást kötöttek a Hotellel és a Főiskolával is.
Harmati Péter, a Hotel Eger részéről elmondta, míg tavaly 30, idén már 52 megfelelően átalakított szoba várja a versenyzőket. Augusztusban erőemelő Európa-bajnokságnak, szeptemberben pedig a kerekesszékes vívó Világkupának lesz a házigazdája városunk.