70 éves dr. Lisztóczky László

Hetven éves dr. Lisztóczky László tanár, irodalomtörténész. Az egri szellemi élet, a magyar irodalomkutatás kiemelkedő alakját a Városházán köszöntötték.

Az önkormányzat vezetői, egykori tanárkollégák, tanítványok, barátok, tisztelők köszöntötték dr. Lisztóczky Lászlót hetvenedik születésnapja alkalmából.
A tanár, irodalomtörténész Markazon született, az ottani pap volt az első, aki kedvet csinált neki az irodalomhoz. A kötődés az egri Dobó István Gimnáziumban csak erősödött, az is eldőlt, hogy dr. Lisztóczky László a tanári pályát választja. Az oklevelet a Debreceni Egyetemen szerezte meg, negyven évig tanított Kalocsán, utána Egerben a Dobóban, majd 1978-tól a főiskolán.
Több tucat könyv és megszámlálhatatlan tanulmány szerzője, elsősorban a határon túli magyar irodalom kutatója, szerkesztője az öt részes erdélyi költészeti antológiának, amellyel országos nevet szerzett. Dr. Lisztóczky László alapította meg a Dsida Jenő Baráti Kört, az erdélyi irodalmi hagyományok, a Dsida-kultusz ápolására, a helyi értékek gyarapítására.
A hetven éves tanárnak, tudósnak ezt a páratlan pályafutást köszönték meg tisztelői.
A köszöntésen bemutatták azt a tanulmánykötet is, amelyet barátai, egykori tanítványai állítottak össze dr. Lisztóczky László hetvenedik születésnapjára.