TDM-fejlesztés

A helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment szervezet fejlesztése Egerben elnevezésű pályázat keretében megújult a Tourinform Eger. Az irodafelújítás mellett a közeljövőben olyan jellegű technikai fejlesztés is megvalósul, amely tovább segíti a TDM munkáját és az információszolgáltatást.

Orosz Lászlóné, a városi kulturális és idegenforgalmi bizottság elnöke kitért a helyi TDM szervezet finanszírozására. A tavalyi sikeres, 50 milliós TDM pályázatot követően az önkormányzatnak öt éven keresztül vállalnia kellett a szervezet fenntartását. A városi közgyűlés erre az évre 76 millió forintot biztosít a TDM szervezetet működtető Művészetek Háza Eger Nonprofit Kft-nek, ezen kívül további 15 milliót lehet marketing célra felhasználni. Mint elhangzott, a fejlődés töretlen, de nagyon sok egyeztetés van egy-egy döntés mögött.
A budapesti Utazás 2011 kiállításról, a Tourinform Eger fejlesztéséről a helyi TDM új megbízott vezetője, Dancsok Ágnes beszélt. Az irodafelújítás, irodabútor csere után olyan technikai fejlesztés következik, amely tovább segíti a TDM munkáját és az információszolgáltatást. A vendégek nem csak az iroda nyitva tartása alatt, hanem utána is tudnak tájékozódni.
Az irodában apró ajándéktárgyakhoz, buszjegyhez, bérlethez is hozzájuthatnak az érdeklődők. Újdonság – amellyel a helyiekre is gondoltak – az Egri Tavaszi Fesztiválra összeállított programcsomag. A március 3-6. közötti budapesti utazás kiállításra megjelenik Eger város szállás katalógusa, tavasz-nyári programfüzete, illetve a turisztikai szolgáltatók kiadványai is hozzáférhetők lesznek az eseményen. A Tourinform Eger új vezetője Hódosi Lajosné lett.