Nyelvvizsga gyerekeknek

A nyelvtanulás lehetőségeivel ismerkedhetnek az érdeklődők a Junior Nyelvvizsga hetén. A rendezvény célja a nyelvtanulás népszerűsítése és a gyerekek felkészítése a ma már nélkülözhetetlen nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzésére.

Egy hétig az idegennyelveké a főszerep a Zenei és Idegennyelvi Gyűjteményben. Február 28. és március 4-e között 14.30-tól 17 óráig az egyik egri nyelviskola munkatársai nyújtanak személyre szabott tájékoztatást az érdeklődőknek.
A szakemberek szerint a gyerekbarát nyelvvizsga alkalmazkodik az életkori sajátosságokhoz. A gyerekeket sikerélményekkel gazdagítva ösztönözi a további nyelvtanulásra és a magasabb szintű vizsgák letételére. Az Európai Tanács által felállított hatfokozatú skálán, a Junior Nyelvvizsga követelményrendszere az A2-es, vagyis alapszintnek felel meg. A vizsga mind a négy nyelvi készséget méri, tehát az írást, az olvasást, a hallás utáni értést és a beszédet is.
A Junior Nyelvvizsga nem akkreditált, tehát államilag nem elfogadott, mégis nagyon hasznos és jelentős, mert ugródeszkát jelenthet a magasabb szintű, államilag elismert nyelvvizsgákhoz.