RomaNet

Egerben tartották a RomaNet Együttműködési Hálózat elnevezésű projekt zárórendezvényét. A program az Európai Unió támogatásával a magyar-szlovák határmenti térségek közös fejlesztését, a határ két oldalán tevékenykedő cigány civil szervezetek együttműködését célozza meg.

A projekt a Kárpátok Alapítvány Magyarország és partnerei, a Polgári Lehetőségek Kezdeményezése a Szlovák Köztársaságban és a Roma Közösségfejlesztők Országos Egyesületének kezdeményezésére, és a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósult meg.
A januárban indult 13 hónapos projekt összköltségvetése közel 130 000 euró volt. A programba összesen 15 szervezetet sikerült bevonni a határ mindkét oldaláról.
A projekt keretében képzéseket szerveztek a határ mindkét oldalán cigány civil szervezetek vezetői, munkatársai részére, jogvédelem, esélyegyenlőség, érdekérvényesítés, kommunikáció, tárgyalástechnika, forrásteremtés témakörökben.
A projektzárón az eddigi eredményekről hallhattak előadásokat az egyes szervezetek képviselői. A programkövetés öt éves fenntartási időszakot ír elő. A résztvevők kinyilvánították, hogy tovább szeretnék folytatni a közös munkát.