Női OB I.: ZF-Eger – BVSC 6-5

Két elvesztett mérkőzés után ismét nyert a ZF-Eger női OB I-es vízilabda csapata. Ezúttal a Középszakaszban eddig pont nélküli BVSC-t sikerült egy góllal legyőzni.

A Középszakasz hat csapata, vagyis a felsőház együttesei közül a táblázat szerint a BVSC a leggyengébb, eddig a rájátszásban még nem szerzett pontot. Intő jel lehetett viszont a hazaiaknak, hogy az elmúlt két fordulóban mindkétszer vesztesen hagyták el a medencét Somhegyiék: a Dunaújvárostól egy, míg a Szegedtől két góllal kaptak ki, vagyis oda az addigi 100 százalékos teljesítmény.
Az elején nem volt sok baj az emberelőnyös helyzetekkel. Antal Dóra mellett akcióból Pengő és Somhegyi is eredményes volt. A harmadik negyed után viszont már a nagyobbnál-nagyobb helyzet sem volt elég a góllövéshez. Szenvedett az egri csapat. Közben a BVSC 5-5-nél utolérte az egrieket. Czigány Dóra üresbe úszása meghozta a győztes gólt, de ehhez az egygólos sikerhez az is kellett, hogy Gangl Edina megint jól védett, büntetőt is fogott. Elől mindenki a másiktól várta a támadások befejezését, így pedig nehéz gólt lőni.
Ezen a héten három mérkőzést játszanak a lányok. Szerdán a LEN-kupa elődöntős Szentes ellen idegenben, szombaton és vasárnap pedig hazai pályán a brit válogatott következik.