Autószerelők továbbképzése

Az Autószerelők Országos Egyesületének szervezésében szakmai napot tartottak a Bornemissza Gergely Szakközép és Szakiskolában. Az eseményen a diákok mellett a környékbeli autószervizek tulajdonosai, dolgozói is részt vettek.

A járműfenntartó tevékenységet végző vállalkozások – közkeletű nevén az autószerelők – teljeskörű érdekképviseletét ellátó szervezet, az Autószerelők Országos Egyesülete 12 évvel ezelőtt alakult. Harminchat bázisiskolája van, köztük az egri Bornemissza Gergely SZKI. A szervezet jóvoltából a diákok és a környék autószerelői évente kétszer vehetnek részt a regionális szakmai oktatáson. Spindler Tibor, a szervezet elnöke nyitó előadásában beszélt a szakképzés nehézségeiről. Ma már mindenütt ott az elektronika, de hiába a fejlődés a mechanikus részek, így a főtengely, dugattyúk még most is fontos részei a járműveknek. Sarkosan fogalmazva: egy laptopra ráülve nem lehet közlekedni, de szükség van a laptopra. A mai fiataloknak sok mindent meg kell tanítani, de hiába tesznek meg ennek érdekében mindent az oktatók, ha a szakképzés elmarad a kívánt szinttől.
A Bornemissza felszereltségét tekintve a legjobb szakiskolák közé tartozik. Folyamatosan részt vesznek különböző pályázatokon.
A délelőtti program főleg a diákoknak szólt, délután a környékbeli mesteremberek kaphattak információt a szakmában történő változásokról.