A bizottság célja a marketing – állítja dr. Nagy Imre

Az Állami Számvevőszék vizsgálata 2009-ben nem tárt fel semmiféle hibát, a bizottság csupán bűnbakokat keres – mondta dr. Nagy Imre azon a sajtótájékoztatón, melyen az előző ciklus tisztázatlan ügyeit vizsgáló bizottság kijelentéseire reagált. A szocialista politikus szerint a bizottság csak marketing célból működik.

Nem érti, miért van szükség a vizsgáló bizottságra, hiszen a hivatalon belül dolgoznak belső ellenőrök – reagált dr. Nagy Imre, az MSZ megyei frakciójának vezetője az elmúlt ciklus tisztázatlan ügyeit vizsgáló bizottság sajtótájékoztatóján elhangzottakra. A testület foglalkoztat külső szakértőket, ezen kívül valaki vagy valakik vizsgálati anyagokat is szolgáltatnak a neki.
Nagy Imre nem tartja jónak, hogy megoldási javaslatokat nem ad a bizottság, szerinte az egész csak marketing célból működik.
A 2006-os Állami Számvevőszéki vizsgálat két hibát tárt fel, ezt akkor korrigálták is, a 2009-es vizsgálatot pedig országosan is pozitívan értékelték. A szocialista frakcióvezető úgy látja: a bizottság csupán bűnbakokat keres.