Új triatlon és kerékpár klub Egerben

A magánszféra, az önkormányzat, illetve a helyi sportolók összefogásának köszönhetően két év kényszerpihenő után jöhetett létre Egerben ismét egy ütőképes kerékpársport egyesület, amelyben éppúgy helye lesz a versenysportnak, mint a tömegsportnak – jelentette ki az Agria Kerékpár és Triatlon Klub nevében dr. Bátorfi Béla, elnök. A hivatalos bemutatkozás alkalmával bejelentették, hogy a klub rendezi az idei Triatlon Országos Egyetemi és Főiskolás Bajnokságot és Elit futamot május 28-án.

A hivatalos sajtótájékoztatón a májusi verseny fővédnöknek felkérték dr. Nyitrai Zsolt államtitkárt, Habis László polgármestert és Horváth Lászlót, a megyei kormányhivatal vezetőjét.
Már most kiemelkedő versenyzői vannak klubnak, így említhetjük a 2008-ban hármas csapatbajnokságot nyert Lengyel Gábor, Kónya Tamás és Fejes Gábor triót. Utóbbi az egyik legtehetségesebb magyar kerékpár-versenyző. Esélyes a londoni olimpiai indulásra. Ehhez viszont több versenyen kell még bizonyítania.
A kerékpárosoknál és a triatlonistáknál is komoly hangsúlyt kap az utánpótlás nevelés. Az edzők között találjuk az úszó Lázár Ritát, a kerékpározás rejtelmeibe Kónya Tamás és Ördög Krisztián vezeti be a fiatalokat. Az atlétika alapjait Blézer Attila tanítja.