Bükkaljai Kőkultúra

Több mint 470 millió forint uniós támogatást nyert hét bükkaljai település. Az összegből finanszírozott projektben olyan turisztikai csomagokat dolgoznak ki, amelyek a községeket együttesen népszerűsítik az idegenforgalmi piacon.

Borsod megyében Szomolya, a konzorcium vezetője, Bogács, Bükkzsérc, Cserépfalu, Cserépváralja és Tard, Hevesben Noszvaj vesz részt a közös projektben. A program címében szerepel a Bükkaljai Kőkultúra kifejezés, nem véletlenül, hiszen a környéken számos ilyen jellegű természeti látványosság található.
A települések azért döntöttek úgy, hogy érdemes pályázniuk, mert fölismerték, hogy vannak olyan adottságaik, lehetőségeik, amelyek túlmutatnak a mikrotérségen.
Ennek érdekében biztosítani fogják, hogy mind a hét településre könnyen juthassanak el a turisták, az egyes községekben pedig egymáshoz kapcsolódó programokat szerveznek, így a projekt keretében valamennyi profitál.
A projekt nyitórendezvényén a polgármesterek, borászok, kivitelezők, turisztikai menedzserek találkoztak, közelről ismerkedve a bükkaljai települések értékeivel.