Angol pedagógusok Egerben

Negyven pedagógus érkezett városunkba, hogy tanulmányozzák a magyar oktatási rendszert. A delegáció a hét végéig több egri és vidéki óvodát és iskolát is meglátogat, hogy tanulmányozzák a tanulási és tanítási stratégiákat.

Több mint 20 nevelési – oktatási intézményt, óvodákat, iskolákat látogatnak meg a kedden Egerbe érkezett angol pedagógusok. A Városházán Rázsi Botond alpolgármester fogadta őket, aki bemutatta Egert és a város oktatási koncepcióját. A delegáció tagjai elsősorban a matematika oktatásban és a nyelvórákon alkalmazott módszereket szeretnék elsajátítani. A városi és a vidéki óvodákban, iskolákban tanulmányozzák a tehetséggondozást, a tanórákon alkalmazott módszereket. Figyelik azt is, milyen különbségek és hasonlóságok fedezhetők fel a két ország oktatási rendszere között.
“Hasonlóan az angol gyakorlathoz, Magyarországon is úgy színesítik a tanórákat a pedagógusok, hogy a diák megértse az anyagot. Érdekes volt a csoportos munka, nálunk sokszor kell egyénileg is foglalkozni egy-egy tanulóval.” – mondta Paul McGarr matematika tanár.
Az angol pedagógusok a hét végéig maradnak városunkban. Ez idő alatt a szervezők a városi és a vidéki oktatás esetleges különbségeit is szeretnék bemutatni.