Új hivatal Mikófalván

Új helyre, felújított épületbe költözött a mikófalvi polgármesteri hivatal. Mivel többször is sikertelenül pályáztak, a volt iskola épületét önerőből alakították át.

Saját erőnkből nagyot alkothattunk – kezdte beszédét Kelemen Károly, Mikófalva polgármestere. A hivatal új épületére nosztalgiával néznek, valamikor ez volt az iskola Mikófalván. Kétszer pályáztak a felújításra, de nem kaptak támogatást, akkor úgy döntöttek, hogy önerőből végzik el a munkát.
Sok ínséges év után a magyar kormány ismét megpróbálja támogatni a kistelepüléseket – mondta Horváth László kormánymegbízott. Horváth szerint meg kell állítani azt a folyamatot, amely mindig a legkisebb falvakat hozza a legrosszabb helyzetbe. Növelni kell a vidék megtartóerejét, ehhez szükség van helyi intézményekre és jó úthálózatra.
Több mint 17 millió forintból alakították ki az irodákat és a vizesblokkot; kulturáltabbá válik az ügyintézés, jobb körülmények között dolgozhatnak az alkalmazottak – mondta a polgármester. Még maradt munka: el kell végezni a külső festést, a tetőszerkezet javítását, és rendezni az épület környékét. Abban bíznak, hogy erre már sikerül pályázati forrást is találni.