Éves kamarai közgyűlés

Éves közgyűlését tartotta a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Heves Megyei Szervezete. A tagok beszámolót hallhattak az elmúlt évi munkáról és az idei tervekről. Hatan Kiváló Növényorvos kitüntetésben részesültek.

Közel 3000 növényvédő szakember dolgozik az országban a rendszerváltás óta megváltozott körülmények között, felelősségteljes munkát végezve. Heves megye területét tekintve a kisebb megyék közé tartozik, a megyei kamara létszáma viszont átlagosnak mondható: a helyi szervezetnek 127 tagja van.
Napirend szerint a tagok előbb meghallgatták az elmúlt évre vonatkozó vezetőségi, majd pénzügyi beszámolót, illetve a 2011-es pénzügyi tervet. Nonprofit szervezetként a Kamara önfenntartó, a tagság befizetéséből látják el a megyei szervezet finanszírozását, illetve az országos központ is részesül ebből az összegből. Feladataik között szerepel a törvénymódosítások előkészítése, véleményezése, szakmai fórumok rendezése, továbbképzés. Tavaly Horvátországba szerveztek szakmai utat, idén Erdély lesz az úti cél. Változott a Kamara alapszabálya, szervezeti és működési szabályzata, illetve Etikai kódexe. Ezt a tagok itt vehették át. Az éves rendes közgyűlés végén hat fő, dr. Brózik Sándor, Nagy László, Hegedűs Dezső, dr. Szabó János, Császár Lajos és Pintér Károly Kiváló Növényorvos kitüntetésben részesült.