Varázslat a könyvtárban

Mi történik a gyümölcsökkel, virágokkal, ha -196 fokos nitrogénnel találkoznak, hogyan és milyen kísérleteket végezhetünk el otthon a szomszédok szórakoztatására? – ezekre a kérdésekre is választ kaptak azok az érdeklődők, akik meghallgatták és megnézték dr. Vida József előadását a könyvtárban. A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár új sorozatot indított Mindentudás a könyvtárban címmel.

Dr. Vida József, a Varázstorony megalkotója -196 Celsius fokos nitrogénnel mutatott be kísérleteket a könyvtárban. Azt demonstrálta, hogy hogyan viselkednek a gyümölcsök, növények, milyen biológiai átalakuláson mennek keresztül, milyen fizikai változások történnek a rugalmas anyagokkal, ha -196 fokra hűlnek. Vida tanár úr olyan kísérleteket is bemutatott, amelyek akár otthon is elvégezhetők.
Fizika, őslénytan, földrajz és térinformatika kap helyet a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár új sorozatában. A Mindentudás a könyvtárban további előadója dr. Dávid Árpád, dr. Kubassek János, dr. Pozder Péter és Utasi Zoltán lesz.