Egészségnap

Egészségnapot szervezett a Rák Világnapja alkalmából és az intézmény névadója tiszteletére a Kossuth Zsuzsa Gimnázium. Az iskola diákjai több előadást hallhattak a dohányzás, az alkohol és a drogok egészségkárosító hatásairól, de részt vehettek AIDS-prevenciós vetélkedőn és egészségügyi állapotfelmérésen is.

Az iskola névadója Kossuth Zsuzsanna szobrának megkoszorúzásával kezdődött az egészségnap az iskolában. A rendezvényt már 48. alkalommal szervezte meg az intézmény, így szeretnék felhívni a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Az idei egészségnap szervezéséhez a Magyar Rákellenes Liga is csatlakozott. Az iskola diákjainak előadást szervezetek az alkohol és a rákbetegség összefüggései címmel. A nap folyamán a tanulók részt vehettek egészségügyi állapotfelmérésen, fényterápián, AIDS-prevenciós vetélkedőn.
Az egészségnapon átadtak egy új, korszerűen felszerelt nyelvi és informatikai szaktantermet is. A két tanterem kialakítását egy pénzintézet és az Észak-Magyarországi Regionális Átképző Központ támogatta.