Kinyíltak a kapuk a város és a megye között

Hétmillió forint plusz támogatást nyújt az egri önkormányzat a Gárdonyi Géza Színháznak azzal a kitétellel, hogy a tánctagozat változatlan személyi összetétellel működjék tovább, emellett megvizsgálja Eger, hogyan tud 45 millió forintot biztosítani önerőként a kórházfejlesztési pályázathoz; a vár állagmegóvására 2,5 – 2,5 millió forintot ad a megye és a város. A költségvetést megelőzően több közös kérdésről is egyeztetett a városi és a megyei önkormányzat.

Véget ért egy feszültségtől terhes időszak, az együttműködés korszakába lépett Eger és a megyei önkormányzat. Mindkét fél pontosan tudja, hogy ez olyan lehetőség, melyet nem hagyhat kihasználatlanul – hangzott el az egyeztető fórum előtt.
Megnyitották a városháza és a megyeháza közötti átjárót – ez a lépés szimbolikus is volt.
Az önkormányzati egyeztető bizottsági ülésen a megye és a város megállapodott abban, hogy az egri vár állagmegóvására 2,5 -2,5 millió forintot adnak, úgy látják, ez a legszükségesebb helyreállítási munkákra elég lehet. Az ötmilliárd forintos kórházfejlesztési programhoz 490 millió forint önerő szükséges, ezt eddig teljes egészében a megye vállalta. Az egyeztetésen Eger azt ígérte: megvizsgálja, hogyan tudna erre a célra 45 millió forintot biztosítani. Hétmillió forintos plusz támogatást nyújt Eger a Gárdonyi Géza Színháznak azzal a kitétellel, hogy a tánctagozat változatlan személyi összetétellel működjék továbbra is. A Harlekin Bábszínháznak 3 milliót ad a város, továbbra is fele-fele arányban tartja fenn közösen a két önkormányzat a könyvtárat.
Az iskolák és közművelődési intézmények fenntartása kapcsán döntés született arról, hogy március 15-ig készítenek egy közös feladattervet, és elindulhat az oktatási intézményekre és a levéltárra vonatkozó közös fenntartás lehetőségeinek vizsgálata a két hivatalban.