A 65 éves Cs. Varga Istvánt köszöntötték

A 65. éves Cs. Varga Istvánt köszöntötték a városháza dísztermében. Az ünnepséget az Egri Fertálymesteri Testület szervezte.

Irodalomtörténész, kritikus, szerkesztő, tanár, önálló kötetek szerzője Cs. Varga István. A professzor munkáját Eger Pro Agria Díjjal ismerte el, megkapta a megyei Príma-díjat is. Rázsi Botond alpolgármester a város nevében köszöntötte a születésnapos Cs. Varga Istvánt, akinek 1973 óta Eger az otthona.
Az ünnepséget az Egri Fertálymesteri Testület szervezte, hiszen az irodalomtörténész 2007-től a testület tagja.
Hatvan év után, 70 fele a számadás kötelező, jó családot és feladatot adott neki a Jóisten – mondta Cs. Varga professzor.
Három könyve vár kiadásra, egyik Egerhez és a tájhazához kapcsolódik, egy a szakrális irodalommal, egy pedig Németh Lászlóval foglakozik.
Várkonyi György, a fertálymesteri testület főkapitánya szerint mindig jó azokra a tettekre visszanézni, amelyeket valaki közülünk megálmodik, s egész életében e szerint az álom szerint cselekszik. Cs. Varga Istvánt is ilyennek látja. A testületben őszinte, tiszta örömmel dolgozik, és vált a közösség részévé. Élete része a szeretet, a kitárulkozás. Boldog az az ember, aki sokaknak világított – zárta beszédét egy Ötvös-idézettel a főkapitány.
Cs. Varga István azt mondta: a jutalmat, az érdemet a baráti szeretet adta neki.