Két fővel is alakulhasson frakció – ezt szeretné a Jobbik

Két fővel is lehessen frakciót alakítani a városi közgyűlésben – ezt javasolja a Jobbik. Azt mondják, hogy a háromfős frakció a 26 tagú testülethez volt méretezve, a kisebb közgyűlésben legyen kevesebb ember is elég a frakcióalakításhoz. Tóth István, a Jobbik képviselője az országzászlóról beszélt, azt ígérte: felállításának 75. évfordulóján ismét állni fog Egerben az országzászló – ezért a pártjuk mindent megtesz.

Burkolt párttámogatásnak nevezte az egri LMP-s képviselő a közelmúltban a pártok kedvezményes irodabérlését, a Lehet Más a Politika ezt a lehetőséget nem is veszi igénybe, sőt az alkotmánybírósághoz fordult – mondta a sajtótájékoztatón Tóth István, jobbikos képviselő. A Jobbik szerint az a visszatetsző, hogy az LMP országgyűlési képviselőjelöltje által jegyzett kulturális egyesület több mint 4 millió forint támogatást kap várostól.
Januárban már tárgyalta a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság a Jobbik javaslatát, miszerint két fővel is lehessen frakciót alakítani, a bizottság további egyeztetést látott jónak – mondta Bognár Ignác képviselő. A 26 fős közgyűlésben három fővel alakulhatott frakció, a Jobbik szerint logikus, hogy a kisebb testületben kevesebb ember is elég a frakcióalakításhoz.
2011 pünkösdjén ismét állni fog az országzászló, ebben eltökélt a Jobbik – mondta Tóth István képviselő. Jelenleg a műemlékvédelemmel egyeztetnek, két helyszín közül választanak majd.
A régen Egerben álló, félárbocra engedett országzászló az elszakított országrészeket szimbolizálta, a Jobbik szeretné, ha ezt a gyászt az egri polgárok ma is átéreznék.