Az egri színház a DESZKÁ-n

A Gárdonyi Géza Színház is meghívást kapott az 5. DESZKA Fesztiválra. A társulat Horváth Péter Kerti mulatság, avagy írók a fogason című drámáját február 10-én játssza Debrecenben.

A DESZKA, vagyis a Drámaírók és Színházak Kerekasztala az egyetlen olyan országos seregszemle, amelyen kizárólag kortárs magyar darabok szerepelnek. Az előadásokat Fábri Péter válogatta, ő döntött úgy, hogy a Gárdonyi Géza Színház is meghívást kap a fesztiválra a Kerti mulatság, avagy írók a fogason című előadással.
Horváth Péter műve a prózamusical műfaji megnevezést kapta. A szokatlan meghatározás hasonlóan váratlan színházi eszközökkel jelenik meg, tekintve, hogy a Kerti mulatság minden, a musicalre jellemző megoldást magába foglal, rímes dalszövegek, táncok váltják a dialógusokat, mindez azonban zene nélkül történik.
A mű középpontjában két író áll, akik az alkotás gyötrelmeivel és környezetükkel küzdenek, és, hogy az alapvetően abszurd, szürreális világ és annak színpadi megformálása még áttételesebb legyen, az egész történetet egy kutya meséli el.
Az idei DESZKÁ-n húsz színház vesz részt tizennyolc kortárs magyar szerző darabjával.