Razzia a szórakozóhelyeken

A fiatalok kedvelt szórakozóhelyeit ellenőrizte szombat éjszaka a rendőrség, a katasztrófavédelem és a Heves Megyei Kormányhivatalhoz tartozó hatóságok. Horváth László kormánymegbízott az akció után azt mondta: jó hír, hogy olyan rendkívüli törvénysértéssel vagy problémával nem találkoztak, amely miatt azonnal be kellett volna zárni valamelyik helyet.

Öt szórakozóhelyet ellenőriztek szombat éjjel Egerben. A rendőrség, a tűzoltók és a katasztrófavédelem mellett részt vett az összehangolt akcióban a fogyasztóvédelem, a népegészségügyi és a munkavédelmi hatóság, az adó- és vámhivatal.
Horváth László kormánymegbízott azt mondja: nem az a cél, hogy a fiataloktól elvegyék a szórakozási lehetőséget, azt akarják elérni, hogy a szórakozóhelyek biztonságosak legyenek.
A hatóságok és a rendvédelmi szervek több helyszínen egyszerre végezték az ellenőrzést. Kiugró szabálytalanságot, törvénytelenséget nem találtak, így egyik szórakozóhelyet sem kellett azonnal bezárni. Két helyen komoly tűzvédelmi hiányosságokat találtak, ott a tűzoltóság utóellenőrzést tart, ennek eredményétől függ, hogy korlátozzák-e ezen helyek nyitva tartását. Országosan január közepétől, a West Balkánban történt tragédia óta csaknem 700 szórakozóhelyet vizsgáltak már át, három bezárását kezdeményezte a tűzoltóság.