Új irányt vesz a színház

Rendkívüli társulati ülésen ismertette elképzeléseit Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház új igazgatója. Mint mondta, a jelenlegi társulat minden tagjára számít, de művészeti felfogását tekintve a színház 180 fokos fordulatot vesz az irányítása alatt, nemzeti népszínházat szeretne működtetni.

Az elmúlt tíz évben Csizmadia Tibor a modern, mai színjátszás irányába vitte a színházat, csak a szakmai elvárásoknak és nem a közönségnek megfelelve, de tiszteli az ebben az időszakban elért eredményeket – mondta Blaskó Balázs a társulati ülésen. Az új igazgató kijelentette, 180 fokos fordulatra készül, klasszikus, tradicionális, konzervatív irányba kíván elmozdulni. Hozzátette, érzelmekkel teljes előadásokat kell létrehozni, amelyek boldoggá tesznek, gondolkodtatnak, könnyeket csalnak a néző szemébe.
A tánctagozatról szólva a direktor azt mondta, jó döntés volt annak létrehozása, használni szeretné a táncosokat, kérdés milyen jövő előtt áll a tagozat művészeti felfogása.
Blaskó Balázs kiemelte, az új előadó-művészeti törvény előírásainak megfelelve növelni kell az előadás- és nézőszámot, illetve a jegybevételt.
Mivel változtat a társulat színházfelfogásán, Blaskó Balázs bejelentette, hogy a főként fővárosi színházakat tömörítő, Csizmadia Tibor elnökletével működő Magyar Színházi Társaságból a vidéki színházakat összefogó Magyar Teátrumi Társaságba viszi át a Gárdonyi Géza Színházat ez utóbbi képviseli ugyanis azokat az értékeket, amelyeket ő is szem előtt tart.
A társulatról szólva az új igazgató azt mondta, szeretné, hogy harmonikusan illeszkedjenek a fiatalok a csapatba, az idősebb színészek tapasztalataira támaszkodva.
Blaskó Balázs hozzátette, jövő keddtől a társulat minden tagjával személyesen fog beszélni a szerződtetésről. Ennek ellenére akadtak, akik már a társulati ülésen nyilvánosan bejelentették, hogy távoznak a Gárdonyi Géza Színházból, mert nem értenek egyet az új iránnyal, illetve az igazgatóváltás módjával.