A Jobbik az idősek otthonáról

A Jobbik frakció szerint a megyei közgyűlés döntése a Mátraházai Idősek Otthonának megszüntetéséről kilátástalan helyzetbe hozott 75 idős embert valamint 40 dolgozót és családjukat. Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő szerint a bezárás elkerülhető lett volna, ha a megye fideszes honatyái megpróbáltak volna támogatáshoz jutni az országgyűlésben.

100 férőhellyel csökkent a megyében az időseket gondozó intézmények befogadóképessége, a várólistán közel 200-an vannak – hangsúlyozta Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselő, aki szerint a Fidesz a jelenlegi stílusban nem csak az ország vezetésére, hanem a megye irányítására is méltatlan.
Hozzátette: az otthont a Fidesz frakció tagjai azokat az érveket használva szüntették meg, amelyekkel annak idején a szocialisták álltak ki a kórház privatizációja mellett, ráadásul a mátraházai intézményt jogutód nélkül számoltak föl, még nagyobb kárt okozva.
Mirkóczki szerint mindez elkerülhető lett volna, ha a megye fideszes képviselői fellépnek a kérdésben az országgyűlésben, ehhez képest a hat egyéni választókerület képviselői egyetlen költségvetési módosító indítványt nem nyújtottak a parlament elé.
Mirkóczki Ádám hozzátette: ő egymaga négy, a választókerületét érintő beadványt nyújtott be az országgyűlésben.