Csizmadia Tibor nem marad az évad végéig

Igaza volt Szíki Károlynak, amikor azt mondta: már a pályázat kiírása előtt eldöntötték, ki lesz a színházigazgató – mondta Szabó Gyula szocialista képviselő a közgyűlés után tartott sajtótájékoztatón. Ismertette azt is: a testület zárt ülésen úgy döntött, hogy Csizmadia Tibor szerződése, közalkalmazotti jogviszonya közös megegyezéssel február 1-jétől megszűnik. Nehezményezte Szabó, hogy a közgyűlés még felszólításra sem volt képes megköszönni a távozó igazgató-főrendező munkáját.

Előkészítetlenség és rögtönzés jellemzi a megyei közgyűlés munkáját – kezdte a sajtótájékoztatót Nagy Imre, a szocialista frakció vezetője. Most például meglepetésként érte őket, hogy a mátraházi idősek otthonának ügyét is tárgyalja a közgyűlés, erről csak egy nappal korábban kaptak értesítést.
A megyei közgyűlésen osztottak ki egy anyagot, amelyben az állt: Csizmadia Tibor igazgató-főrendező szerződése közös megegyezéssel megszűnik február 1-jétől. Szabó Gyula elárulta: ezt nem Csizmadia kérte, hanem a megye.
24 óra alatt sóval hintik be a mátraházi idősek otthona helyét – mondta Korózs Lajos. A probléma nem csak az, hogy megszűnik a mátraházi otthon, hanem az is, hogy száz szakellátási férőhelyet bezár a megye. Egy szolidáris társadalomban az idős emberekről gondoskodni kell – hangsúlyozta a szocialista politikus.